FC-hero1

FC Dordrecht promovon sistemin e monitorimit me CCTV me Canon

Ekipi holandez i futbollit FC Dordrecht u ngjit së fundi në Eredivisie, liga profesionale më të lartë e futbollit në Holandë. Klubi duhej të përmirësonte sistemin e tij të sigurisë për të garantuar sigurinë e numrave në rritje të tifozëve që ndiqnin ndeshjet në fushën e tyre. Në të njëjtën kohë, ishte e rëndësishme për klubin FC Dordrecht që të bashkëpunonte ngushtë me autoritetet lokale për të mbrojtur më mirë objektet e klubit si dhe tifozët e tij.

Përmirësimi aktual i sistemit të sigurisë është një zgjidhje e përkohshme për një vit, pasi klubi ka plane për të ndërtuar një stadium të ri modern me një kapacitet shumë më të madh dhe një sistem sigurie të përshtatshëm të nivelit të lartë. Projekti kishte si synim të testonte performancën e teknologjisë në kushtet reale në terren, me synimin për të përdorur të njëjtin sistem sigurie në stadiumin e ri kur të përfundojë në vitin 2016.

FC-image1

"Ne kërkonim të regjistronim imazhe me cilësi jashtëzakonisht të lartë në çdo moment, sidomos në pjesët e stadiumit me një ndriçim minimal. Ne menduam se kalimi nga sistemi analog në atë dixhital ishte mënyra e vetme për ta arritur këtë."

Jacques de Zeeuw, Shefi i Sigurisë